Verkeersborden

Verkeersmuren voor veiliger schoolomgeving

SINT-GILLIS-WAAS – In alle scholen van Sint-Gillis-Waas komen ‘Verkeersmuren’. Als het project aanslaat, wil de Voetgangersbeweging het uitbreiden naar alle Vlaamse scholen.

‘In al onze scholen werd het voorbije jaar in nauwe samenwerking met de Voetgangersbeweging netoverschrijdend gewerkt rond Duurzaam naar school’ , zegt schepen van Onderwijs Chris Lippens (CD&V).

‘De Strapdag en een zichtbaarheidsactie waren twee succesvolle initiatieven. De voorbije week was er een Verkeersweek rond veilige zebrapaden en schoolomgevingen. In de scholen werden verkeersparken opgesteld en de leerlingen die het parcours met succes afwerkten kregen een verkeersdiploma.’

‘Nu stellen we onze Verkeersmuren voor. Het idee ontstond tijdens de vergaderingen met de directeurs. De borden krijgen binnenkort een plaatsje in al onze scholen. Het gaat om magnetische borden van 2,5 op 1,25 m waarop alles kan verwerkt worden wat met verkeer te maken heeft. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan aankondigingen, verslagen en foto’s van acties, het verkeersbord, -kindje of -klas van de maand, verkeersnieuws uit de gemeente, enzovoort. De Voetgangersbeweging is enthousiast over het project. Als het aanslaat, wil men de Verkeersmuren ook introduceren in andere Vlaamse scholen’, kondigt Lippens aan.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=HQ2A0M05

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s