Autoloze schooldag

Autoloze schooldag blijkt schot in de roos

DESSELGEM – De verkeersdag in de SBS Desselgem was een groot succes. Meer dan 150 kinderen lieten zich niet aan de schoolpoort afzetten, maar kwamen te voet of met de fiets naar school.

Er was geen auto te bespeuren gisteren op de parking van de Stedelijke Basisschool in Desselgem. Naar aanleiding van de verkeersdag lieten ouders de wagen thuis. ‘We willen kinderen en ouders stimuleren om met de fiets of te voet naar school te komen’ zegt schooldirecteur Gery Lambrecht. ‘Er werd positief gereageerd op deze actie, meer dan 150 kinderen kwamen op eigen kracht naar school.’

Met de hulp van Sam, de verkeersslang, beleefde de Stedelijke Basisschool de Heen-en-Weer-Week in het verkeer. Gisteren was er de apotheose met de verkeersdag. Verdeeld in kleine groepjes volbrachten de leerlingen verschillende opdrachten: een behendigheidsparcours met de fiets, de onderdelen van de fiets leren kennen, een rondleiding bij de fietsenmaker, een ritje op gekke fietsen en zelf een band leren stoppen.

Terwijl de 4de, 5de en 6de leerjaren hun uiterste best deden om het verkeersbrevet te behalen, keken de kleuters vol bewondering naar de politiewagens. De grootste durvers mochten zelf plaatsnemen op een politiemotor. Door een fietsparcours en een verkeersspel werden ook zij op een educatieve manier wegwijs gemaakt in het verkeer.

Schepen van Onderwijs, Jo Neirynck zag het allemaal graag gebeuren. ‘Het is belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met de fiets naar school kunnen. Dankzij de enthousiaste medewerking van alle scholen, ontvangt de Stad Waregem 44.000euro subsidie van de Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke en Minister van Mobiliteit Kathleen van Brempt. Dat geld zal worden gebruikt voor verkeerseducatie voor alle Waregemse onderwijsnetten.’

Donderdag vindt in de raadzaal van het stadhuis een infoavond plaats. Verkeersdeskundige Herman Vanhaelemeersch komt om 19.30uur de voordracht Maak van het kruispunt nooit uw kruis-punt geven. De toegang is gratis.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=SD29V13R

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s